WeatherPro update: Material Design en nieuwe functies

De ontwikkelaars van de weer-applicatie WeatherPro hebben een nieuwe versie van de applicatie uitgebracht in de Google Play Store. WeatherPro heeft de applicatie voorzien van Material Design en een aantal nieuwe functies.

WeatherPro

WeatherPro: Material Design

Weer-app WeatherPro heeft een update uitgebracht voor de Android-app. WeatherPro heeft nu een aantal wijzigingen doorgevoerd in de vormgeving van de app. De balk bovenin de applicatie is veranderd in een aantal transparante opties met daaronder de kaart die nu de breedte van het scherm in beslag neemt. Hierdoor is de kaart een stuk duidelijker dan in de vorige versies.

WeatherPro

Uiteraard zijn onder de kaart de huidige weersomstandigheden te vinden en wordt ook het weer van de komende dagen getoond. Het vinden van nieuwe locaties voor de weersvoorspelling is niet meer onderin het scherm te vinden, maar via de gele cirkel die we kennen uit de Material Design richtlijnen van Google.

Nieuwe functies

Nieuwe functies zijn er ook te vinden in de applicatie van WeatherPro. Premium-gebruikers kunnen gebruik maken van het Wind Thema in WeatherPro. Deze functie geeft alle informatie omtrent de windrichting, de windsnelheid en de windkracht. Volgens WeatherPro is de nieuwe functie vooral interessant voor zeilers, piloten en alle andere windsportliefhebbers.

WeatherPro

Nieuw in WeatherPro is ook de optie ‘camera’. Met deze functie kan je een informatieve-laag over je foto leggen. Op deze manier kan je aan je foto gelijk de huidige weersomstandigheden meegeven. Ook kan je nu notificaties instellen die waarschuwen voor hitte, vorst, storm, regen, onweer of sneeuw. Deze vergelijkbare mogelijkheden kwamen we eerder tegen in de app AlertsPro, die van dezelfde makers is.

> Bekijk ook: Het weer: de grote accurate weer-app test

WeatherPro: Weer, Radar & Widgets
WeatherPro: Weer, Radar & Widgets
Ontwikkelaar: MeteoGroup
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel