Climendo app bundelt verschillende weer-apps voor de beste voorspelling

Weer-apps zijn er in overvloed en tussen de applicaties zitten ook nog eens grote verschillen, zo bewezen we in onze jaarlijkse weer-app test. De app Climendo heeft als doel verschillende weerdiensten te bundelen en vervolgens de beste voorspelling te geven. We zetten de details van Climendo voor je op een rij.

Climendo app

Het aanbod aan sites en apps voor het raadplegen van het weerbericht zijn er in overvloed. In onze weer-app test 2016 deden we voor het derde jaar op rij onderzoek naar de beste weer-app. Er zitten met regelmaat grote verschillen in de voorspellingen. In Zweden hebben twee ontwikkelaars de app Climendo uitgebracht. Deze vergelijkt de verschillende weerdiensten op voorspellingen en wil hiermee een betrouwbare weer-app zijn.

Voorspelling

De Climendo app pakt de weerproviders die voor jou locatie statistisch gezien het meest kloppen. Deze worden vervolgens gebruikt voor het geven van de weersverwachting voor jouw locatie. In een tabblad kan je hierbij ook zien welke weerdiensten voor de ingestelde locatie gebruikt worden en wat over het algemeen de nauwkeurigheid van de voorspelling is. Ook kan je zien wat het weer was in de voorgaande jaren vandaag. Voor vandaag en morgen zie je de verwachting per uur in de app Climendo.

Weerdiensten

Het startscherm in de Climendo app bestaat uit de verwachting voor de komende tien dagen. Daaronder vind je de verwachtingen voor de ochtend, middag, avond en nacht. Achter ieder moment zie je ook of de verwachting heel zeker, zeker, tamelijk zeker, tamelijk onzeker of onzeker is. Hierbij worden dus de verschillende weerdiensten gebundeld. Voor Breda worden vijf weerdiensten gebruikt; AccuWeather, Dark Sky, Foreca, WWO en Wunderground. Hierbij zitten dus geen Nederlandse weerdiensten.

Downloaden

In de gratis versie van Climendo zijn advertenties te vinden. Wel kan je deze onder het kopje ‘Friendly’ gratis laten uitschakelen. Deze wordt dan cadeau gedaan door een van de sponsoren voor een milieuproject. Je kunt ook de Pro-versie aanschaffen. Deze kost je eenmalig 3,99 euro.

Climendo Basic
Climendo Basic
Ontwikkelaar: Climendo AB
Prijs: Gratis+
Climendo
Climendo
Ontwikkelaar: Climendo AB
Prijs: € 3,99+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel