Filmax: een erg strakke film-app vol met mogelijkheden

In de Play Store zijn een groot aantal film-apps te vinden. We hebben hier er ook al een aantal van behandeld op DroidApp. Een interessante, strak uitziende film-app die we nu bespreken is de app Filmax. Deze bevat een groot aantal mogelijkheden.

Filmax

De app Filmax is een compacte film app met drie tabbladen zodat je makkelijk de belangrijkste info kan vinden en natuurlijk de watchlist aan kunt vullen. Bij een film-app verwacht je natuurlijk dat er een gedeelte is met nieuwe films, dat de releasedatums te zien zijn en dat er sowieso een watchlist aanwezig is. Dit is ook het geval in Filmax. Met de watchlist creëer je zelf een overzicht van films die je nog wilt gaan zien of al gezien hebt. Ideaal voor de fanatieke filmkijkers.

Filmax

Alles over films

Wanneer je de app Filmax opent kom je eerst op het ‘now playing’ gedeelte uit. Hier vind je films die nu in de bios te zien zijn. Kies een film en je krijgt een korte beschrijving van de film, het genre en ook de score van filmsites waaronder iMDb. Maar ook is de trailer en de cast te bekijken en kun je verschillende reviews lezen. Andere opties zijn nog dat je de film kunt delen met vrienden/familie en kan je aangeven of je de film nog wilt gaan bekijken of al hebt gezien. De film komt dan meteen in het watchlist gedeelte te staan.

Een ander gedeelte in Filmax is ‘explore’. Hier zie je een lijst met de films met de hoogste scores bovenaan. Ook hier kun je weer kiezen voor een film en krijg je dezelfde mogelijkheden zoals eerder beschreven. Verder kan er ook gekozen worden voor genres en heb je een zoekfunctie zodat je snel een film kunt vinden. Kortom een compacte film-app in vergelijking met de app Movieday die nog andere extra functies bevat in vergelijking met Filmax.

Downloaden

Filmax is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Filmax
Filmax
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel