De vergeten smartphone: LG Optimus L3

De Optimus L-serie van LG van de eerste generatie stamt uit 2012. Eén van de betaalbare toestellen uit deze lijn was de LG Optimus L3. In deze editie van ‘De vergeten smartphone’ blikken we terug op de LG Optimus L3, die toch erg populair was, maar waarom?

LG Optimus L3

De LG Optimus L-serie stond voor low-budget en dus een smartphone voor weinig geld. De LG Optimus L3 werd aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in februari 2012. Het volledige modelnummer was LG E400 Optimus L3 en viel op door zijn compacte afmetingen. In de lengte was het toestel slechts 102,6 millimeter lang, de breedte bedroeg 61 millimeter en de dikte bijna 12 millimeter.

LG Optimus L3

Ik werkte in een telecomwinkel toen de LG Optimus L3 werd uitgebracht. Het toestel was populair als prepaid-toestel in combinatie met een simkaart van een bepaalde provider. Voor rond de 100 euro had je de LG Optimus L3 dan in bezit.

LG Optimus L3

De budget-smartphone was voorzien van een 3,2 inch TFT-display met een resolutie van 320 x 240 pixels. LG voorzag het toestel van een 800 MHz processor, 1GB RAM en zo’n 380MB aan opslagruimte dat uit te breiden was met een geheugenkaart van 32GB. Aan de achterkant had LG gekozen voor een plastic achterkant wat een premium-uiterlijk kreeg door een metalen rand over de breedte ter hoogte van de camera.

LG Optimus L3 white

Er was een 3,15 megapixel camera aan de achterzijde, maar geen front-camera. Daarbij had je 3G, WiFi, Android 2.3 Gingerbread, een klikbare knop onder het scherm en een 1500 mAh accu. Je had keuze uit de kleuren zwart en wit.

LG Optimus L3 samengevat in 5 punten:

  • Betaalbaar toestel
  • Populair, vooral in combinatie met prepaid
  • 3,2 inch display
  • Android 2.3 Gingerbread
  • 3,15 megapixel camera
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel