Apps proberen zonder installeren vanaf nu mogelijk in Play Store

Ruim een jaar geleden kondigde Google tijdens I/O 2016 een functie aan waarmee gebruikers een app kunnen proberen zonder dat daarbij een installatie nodig is. Nu ruim een jaar later verschijnen de eerste Instant Apps in de Google Play Store en kun je ook daadwerkelijk apps testen voordat je ze installeert.

Instant apps in Play Store

Google lijkt eindelijk te zijn begonnen met de uitrol van Instant Apps in de Google Play Store. Op een aantal apparaten op onze redactie zien we een nieuwe knop in de Play Store. Door op de Nu Proberen-knop te drukken kunnen we de Instant app van bijvoorbeeld Buzzfeed starten. De knop is naast de installatie-knop te vinden als een applicatie ook een Instant-variant kent.

Instant app Nu Proberen

Met een Instant app ervaar je de belangrijkste onderdelen van een app voordat je deze installeert. Zo kun je bepalen of je ook echt de applicatie op je smartphone of tablet wilt installeren. Er is een kleine collectie van zes applicatie waarbij een Instant versie beschikbaar is. De knop is nog niet bij alle gebruikers zichtbaar waardoor het lijkt alsof Google heeft gekozen voor een langzame uitrol van de nieuwe functie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel