Google Play Store gaat meer op Apple’s App Store lijken: nieuwe kaartweergave verder uitgerold

Bij meer gebruikers lijkt Google een begin te maken met het uitrollen van een update voor de Google Play Store. Gebruikers krijgen de vernieuwde kaarten te zien. De nieuwe interface doet denken aan de Apple App Store.

Play Store krijgt iOS-trekjes

Google werkt aan een verbeterde versie van de Google Play Store. In de Android-app is bij meer gebruikers een vernieuwde weergave opgedoken. In december kregen we de vernieuwde kaart-weergave al te zien, maar nu is het beeld erbij duidelijker. Bij het kiezen van een app wordt het scherm met de app-informatie getoond als kaarten.

Door naar links of rechts te vegen kun je naar de vorige, of de volgende app gaan. Bovenin beeld wordt een bij de app passende kleur getoond. De video van de gebruiker die de nieuwe kaartweergave nu te zien krijgt, zijn ook de vernieuwde game reviews te zien. Ook deze worden naar verwachting binnenkort breder uitgerold. Nog altijd is bij ons en bij veel andere gebruikers de nieuwe kaarten niet zichtbaar.

Heb jij de nieuwe kaartweergave al in de Play Store? En wat vind jij van de nieuwe indeling van de Android-app van de Play Store?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel