Google Play Store 7.4: binnenkort kunnen we (eindelijk) apps sorteren

Apps sorteren, het is voor Apple gebruikers in de App Store al sinds jaar en dag beschikbaar. Maar het sorteren van apps in de Play Store op basis van bepaalde wensen, is niet mogelijk. In Google Play Store 7.4 zijn aanwijzingen gevonden dat dit gaat veranderen. Ook komen er andere verbeteringen in de Android-app van de Play Store.

Nieuwe functies in Play Store

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van de Google Play Store voor Android. De nieuwe versie van de toepassing brengt geen noemenswaardige veranderingen met zich mee. Wel hebben de collega’s van Android Police enkele interessante aanwijzingen gevonden voor nieuwe functies in de Android-app van de Play Store.

Sorteren

Het wordt binnenkort mogelijk om applicaties te sorteren. De Play Store biedt een enorme keus aan apps, games en andere content en filters kunnen het vinden van een goede app een stuk beter maken. De broncode van de update duidt erop dat we kunnen sorteren op ‘alfabet’, ‘laatst bijgewerkt’, ‘laatst gebruikt’ en ‘grootte’. De grootte duidt op de hoeveelheid opslagruimte die de toepassing of het spel nodig heeft.

sorteren play store

Beoordelingen filteren

We kunnen in de Play Store een aantal filters toepassen bij het tonen van beoordelingen. Zo kunnen we kiezen dat we alleen de recensies van hetzelfde model toestel willen zien, of alleen van de meest recente update-versie. Binnenkort moet het mogelijk worden om reviews in de Play Store te filteren. Gebruikers kunnen aangeven dat zij alleen beoordelingen willen zien van de afgelopen 30 dagen, 3 maanden of 6 maanden.

Het is goed om te vermelden dat deze functie in eerste instantie alleen voor ontwikkelaars beschikbaar zal komen. Het is niet bekend wanneer en of de functie ook voor iedereen beschikbaar komt.

Delen met familie

Sinds enige tijd is het mogelijk om apps te delen met familie, dankzij Google Play Family Library. Het moet in de toekomst allemaal wat makkelijker en eenvoudiger werken. Het hoofd van het gezin moet binnenkort een melding krijgen als iemand een aankoop wilt doen. Vervolgens kan dit verzoek bevestigt of geweigerd worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel