Google Play Family Library nu beschikbaar: deel je aankopen met je familie

Vanaf vandaag is Google Family Library beschikbaar in verschillende landen. De dienst werd tijdens Google I/O aangekondigd en maakt het mogelijk om aangeschafte content zoals apps te delen met familieleden. Hierdoor hoeven familieleden niet zelf de app, film of het boek nogmaals aan te schaffen.

Google Play Family Library

Google heeft Google Play Family Library officieel uitgebracht in verschillende landen. Op dit moment behoren Nederland en België hier helaas niet bij. Dankzij Play Family Library kunnen apps, boeken, games en films gedeeld worden met maximaal vijf andere familieleden.

Google Play Family Library

Het is wel van belang dat de desbetreffende aankoop gedaan is na 2 juli 2016. Daarbij dient de ontwikkelaar, uitgever of rechthebbende van de content expliciet goedkeuring te hebben gegeven voor het delen met familieleden. In-app aankopen voor bijvoorbeeld extra functionaliteit in een app kan niet gedeeld worden met een familielid.

Wanneer Family Library ingesteld wordt, is er één zogenoemd gezinshoofd. Diegene bepaalt of een aankoop gedaan kan worden door een gezinslid. Er is namelijk een betaalmethode (bijvoorbeeld een creditcard) ingesteld als gezamenlijke betaalmethode. Bij aankoop van content in de Play Store kan een gebruiker er ook zelf voor kiezen om bepaalde content niet te delen met andere familieleden.

In totaal omvat een gezin zes personen, inclusief de beheerder van de groep. Hoewel we het hier hebben over een familie, hoef je niet perse een app te delen met je broer en tante. Wanneer de gezinsleden uit hetzelfde land komen en boven de 13 jaar oud zijn, dan kunnen zij deel uit maken van de familie. Daarnaast kan je maar bij één familiegroep aangesloten zijn.

Naast het delen via Android kunnen bijvoorbeeld boeken en films ook uitgewisseld worden met iOS-apparaten. Een in de Play Store gekochte applicatie kan niet gedeeld worden met bijvoorbeeld de iPad van je broer. Wanneer je muziek uit wilt wisselen met elkaar, dan dient er apart gebruik gemaakt te worden van het familieabonnement van Google Play Music.

Vanaf vandaag is Google Play Family Library beschikbaar in Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wanneer we de dienst in Nederland en België kunnen verwachten, is niet bekend gemaakt helaas. Mocht je in een van de eerder genoemde landen wonen, dan kan je je via deze link aanmelden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel