Google Play Store wordt kindvriendelijk

Tijdens Google I/O heeft Google veranderingen aangekondigd in de Google Play Store. Kinderen kunnen nieuwe applicaties ontdekken in een nieuwe categorie.

Google Play Store

Vanaf vandaag wordt de Google Play Store uitgebreid met een nieuwe categorie. Applicaties geschikt voor de gehele familie worden in de gelijknamige categorie “Familie” ondergebracht. Ouders kunnen gemakkelijk applicaties voor kinderen vinden en selecteren. Google Play FamilieApplicaties zullen worden gesorteerd van apps voor kleuters tot apps voor tieners ( < 13 jarigen). Maar ook games, boeken, films en tv-series worden in een kindvriendelijke omgeving aangeboden. Bekende karakters zoals Spongebob en Elmo zijn ook te vinden in de Play Store voor gezinnen. Bij de tekenfilm karakters wordt relevante content getoond zoals interessante applicaties.Google Play FamilieVia een speciale badge wordt getoond of een app geschikt is voor de leeftijdscategorie van je zoon of dochter. Ook wordt bij een applicatie vermeld of deze advertenties bevat. App ontwikkelaars zijn vanaf 5 mei verplicht een leeftijdsindicatie aan hun app te koppelen.Google Play Familie

Ook heeft Google een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het afschermen van bepaalde content voor kinderen. Ouders kunnen zelf aangeven welke apps er gedownload en bekeken of gekocht mogen worden. De nieuwe categorie “Familie” zal in de komende weken uitgerold worden naar je device.

Lees ook

Reageer op dit artikel