Google Play Store past venster app-machtigingen aan

In de Google Play Store heeft Google een wijziging doorgevoerd voor het weergeven van machtigingen die een applicatie nodig heeft. Het venster krijg je te zien wanneer je een game of applicatie wilt bijwerken die je al reeds geïnstalleerd hebt op je Android-smartphone.

Google heeft het venster waarin de rechten van een applicatie worden getoond een update gegeven, zo heeft DroidApp ontdekt. Tot voor kort waren bij het bijwerken van een toepassing in het scherm enkel de nieuwe rechten te vinden, waarvoor je toestemming moest geven. Nu is de tekst in dit venster uitgebreid met informatie over waartoe de applicatie al eerder toegang tot heeft verkregen.

playstore_machtigingen

De wijziging van het venster met de permissies van een applicatie betreft slechts een kleine wijziging. Met de kleine wijziging wil Google haar gebruikers toch er meer inzicht in geven, waartoe een applicatie allemaal toegang heeft. Voor het vernieuwde venster met de app-machtigingen is geen update nodig van de Play Store. Onlangs bracht Google een update uit voor de Google Play Store, waarbij de Material Design-interface werd toegepast.

Lees ook

Reageer op dit artikel