Google rolt Material Design-update uit voor Play Store

De applicatiewinkel Google Play Store krijgt een update met een vernieuwde vormgeving. De nieuwe vormgeving kennen we uit Android L, onder de naam Material Design.

image

De Google Play Store krijgt een grote update in de vormgeving. De detailpagina’s met alle informatie over een bepaalde applicatie wordt vanaf nu in een nieuw jasje gestoken. De rest van de Play Store bevat nog het oude uiterlijk. Het is de verwachting, dat deze binnenkort ook van een nieuwe vormgeving worden voorzien.
image

Wanneer een geïnstalleerde applicatie een update heeft ontvangen, zie je bovenin beeld de nieuwe functies, ofwel de changelog. Tot voor kort moest je hiervoor naar beneden scrollen.

image

Ook het overzicht met de beschrijving over de applicatie is rustiger en overzichtelijker geworden. Daarnaast wordt Google+ weer wat meer onder de aandacht gebracht. De foto’s van mensen uit je vriendenkringen in Google+ worden weergegeven als zij de desbetreffende app een +1 hebben gegeven.
image

Vorige week doken de eerste beelden al op van de vernieuwde Play Store. Aanvankelijk werd gedacht dat de nieuwe versie van de Play Store pas rond de herfst, bij de lancering van Android L, uitgebracht zou gaan worden. De uitrol van de update voor de vernieuwde Play Store is echter nu al begonnen, en kan je binnenkort op je toestel verwachten.

Wanneer je nu al de nieuwe Play Store op je toestel wilt hebben, kan je hier het APK-bestand downloaden.

Hoewel wij het APK-bestand zonder problemen hebben gebruikt, is DroidApp.nl niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand. Dit APK-bestand is voorzien van een digitale handtekening van Google. Hierdoor is de applicatie niet aangepast door derden. Na installatie zal net als de huidige Play Store versie van de applicatie, de app gewoon updates ontvangen.

Lees ook

Reageer op dit artikel