Google Play Store 5.0 uitgebracht met meer Material Design (+ APK)

Google heeft een update uitgerold van de Google Play Store. Google Play Store 5.0, of beter gezegd Play Store 5.0.31 zoals hij eigenlijk heet, heeft veel verbeteringen gekregen en nog meer Material Design. Daarnaast is ook het icoon van de Play Store vernieuwd.

PlayStore5.0

In september schreven we al over de vernieuwde Google Play Store met meer Material Design. Drie weken verder is het dan zover. Google rolt de update uit van de vernieuwde Play Store. In de nieuwe versie van de Play Store is de nieuwe interface met het Material Design te zien. De algehele interface is donkerder van kleur dan de vorige versie en bevat ook de symbolen uit Android L.

play-store-logo

Icoon Play Store

Het icoon van de Google Play Store is ook weer licht veranderd. De luxe draagtas is vervangen door wat het lijkt een ‘papieren snackbar-tas’. Het uitschuifmenu is veranderd en kent nu een kleiner lettertype.

PlayStore5.0_2

 

Wat is er nieuw, app-updates

Bij een update van een applicatie was het een aantal versies geleden normaal om de wijzigingen bovenaan te zien. Dat werd bij de laatste versies niet meer doorgevoerd en moest je via diverse omwegen en veel scrollen de lijst met verbeteringen en veranderingen bereiken.

PlayStore5.0_3

Google heeft ons eindelijk weer de functie van de eerdere versies teruggegeven. Bij ‘Wat is er nieuw’ zie je nu voortaan bovenaan in beeld wat er nieuw is. De changelog in de Play Store 5.0 wordt versierd met een groen blok. Na vier regels wordt de tekst afgekapt, maar door er op te klikken kom je gelijk uit bij de wijzigingen. Het scrollen voor ‘What’s new’ is dus nu niet meer nodig.

playstore_5.0_4

Widgets

Met de komst van de vernieuwde Play Store is ook het aanbod van widgets gewijzigd. Voortaan kan je aanbevolen applicaties, games, muziek etcetera op je homescreen plaatsen. Hierboven vind je de twee verschillende widgets die je kan plaatsen op het scherm.

Google Play Store 5.0 APK

Het feest zou niet compleet zijn als er geen APK-bestand beschikbaar was. De update zal vermoedelijk binnen enkele weken uitgerold gaan worden door Google zelf. Mocht je nou geen geduld ervoor hebben, dan kan je hier de APK van Play Store 5.0 downloaden.

DroidApp.nl is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand. Dit APK-bestand is voorzien van een digitale handtekening van Google. Hierdoor is de applicatie niet aangepast door derden. Na installatie zal net als de huidige Play Store versie van de applicatie, de app gewoon updates ontvangen.

via

Lees ook

Reageer op dit artikel