Exclusief: Google Play Store 5.0 update

Google is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe versie van de Google Play Store. Google Play Store 5.0 is nu verschenen in een aantal exclusieve screenshots die de nieuwe vormgeving van de Play Store laten zien. In de Play Store versie 5.0 is de interface en vormgeving op de schop gegaan en ziet het er nog gelikter uit.

Google Play Store 5.0

Eind juli kwam er een update voor de Google Play Store waarin er een compleet vernieuwde interface werd toegepast op de applicatiewinkel. Toch werd niet alles aangepast in de Play Store, maar daar komt binnenkort verandering in.

Voordat we de screenshots van de Google Play Store 5.0 laten zien, is het goed te vermelden dat het nog te vroeg is, om te zeggen of dit de definitieve stap wordt van Google. Maar de geruchten kunnen wel een aanduiding geven welke kant Google op wilt met de applicatiewinkel voor Android.

Google Play Store 5.0

Interface en kleuren

De interface in Google Play Store 5.0 zal helemaal in de stijl gegoten worden van het Material Design, zoals we die ook terug zullen zien in Android L. De verschillende categorieën zullen hun kleuren vermoedelijk behouden; oranje blijft Google Play Music, blauw voor Google Play Books, groen voor de apps en rood voor Google Play Movies. De paarse kleur is voor Google Play Newsstand, ofwel Google Play Kiosk, die eergisteren werd geïntegreerd in de Google Play Store.

Google Play Store 5.0

Icoontjes

Wel zullen de icoontjes van de verschillende onderdelen wijzigen. De kleur van het onderdeel komt terug in het logo, en zal een stuk moderner gaan ogen. Het kan zijn dat voor de release van de Google Play Store 5.0 de icoontjes nog veranderen in de loop van de tijd.

Google Play Store 5.0

Back-up

In Play Store 5.0 zal vermoedelijk (volgens de code die de bron heeft ontdekt) een herstelfunctie komen om een back-up terug te zetten. Bij een Apple iPhone kan je bij het eerste gebruik aangeven dat je een reservekopie wilt terugzetten, of de iPhone als nieuwe iPhone wilt configureren. Dit zal vermoedelijk ook beschikbaar komen in de nieuwe Play Store verwachten we. Op deze manier kan je snel de apps van je vorige toestel, op je nieuwe device installeren.

De bron meldt verder dat er vermoedelijk een functie komt met een overzicht welke applicaties je die dag hebt gebruikt of hebt opgezocht. Maar verdere informatie ontbreekt hier nog over.

Google Play Store 5.0

Release Google Play Store 5.0

Wanneer we de nieuwe versie van de Google Play Store naar versie 5.0 kunnen verwachten is niet bekend. Wel is de kans erg groot dat deze samen met de release van Android L aangekondigd zal gaan worden. Dit zal vermoedelijk eind september, begin oktober het geval zijn.

Wij zijn in ieder geval enthousiast over Google Play Store 5.0. Wat denk jij van de nieuwe Play Store voor Android?

Bron: AndroidPolice

Lees ook

Reageer op dit artikel