Google Play Kiosk vanaf nu geïntegreerd in Google Play Store [update]

Google heeft in alle stilte de Google Play Kiosk geïntegreerd in de Google Play Store. Via Google Play Kiosk kunnen nu tijdschriften en kranten met een druk op de knop gedownload en gekocht worden. Met de Play Kiosk is nu het enige lege gedeelte in de Play Store gevuld.

Google Play Kiosk Play StoreIn alle stilte heeft Google de Play Store voorzien van Google Play Kiosk integratie. Bij het openen van de Google Play Store op de smartphone is een paarse balk te vinden met de term ‘Kiosk’. Hiermee komt er direct een einde aan de witruimte naast de andere balken met de categorieën. Met Google Play Kiosk is het mogelijk om met een druk op de knop de krant aan te schaffen of een tijdschrift te kopen.

Google Play Kiosk Play Store

Niet alleen de mobiele versie van de Google Play Store is voorzien van de Google Play Kiosk-integratie, ook de webversie van de Play Store heeft de ondersteuning voor de Google Play Kiosk gekregen. Vanuit de applicatie kan geabonneerd worden op zowel digitale medium als op tijdschriften in de vorm van soort van e-book.

Google Play Kiosk Play Store

Tijdschriften die momenteel te downloaden zijn via de Google Play Kiosk zijn bijvoorbeeld AutoWeek, Computer Totaal, Computer Idee, Quest, Elsevier, Weekend, Power Unlimited, Viva en Vriendin. Van een aantal tijdschriften kan gratis een exemplaar gedownload worden om je vast enthousiast te maken over de mogelijkheden. Voor het laatste nieuws kan je je op dit moment enkel abonneren op de digitale versie van NRC Handelsblad, deze kost geld maar is de eerste paar dagen gratis (afhankelijk van welk abonnement je kiest).

Google Play Kiosk Play Store

De integratie van Google Play Kiosk wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold, en hiervoor is geen update noodzakelijk. Met Google Play Kiosk wil Google de concurrentie aangaan met diensten zoals Apple die soortgelijke digitale media verkoopt via de iTunes Store. Op dit moment heeft Apple een veel groter aanbod dan Google, maar wellicht is dit in de toekomst verleden tijd.

droidapp_play_kiosk

Update:

Om op de hoogte te zijn van het laatste Android nieuws kan je vanaf nu ook DroidApp toevoegen aan de Google Play Kiosk! Het kan zijn dat DroidApp nog niet via de zoekfunctie te vinden is, maar via deze link kan je je gelijk abonneren op DroidApp via Google Play Kiosk. (Vanwege problemen bij Google kan het zijn dat de feed vaak niet geüpdatet wordt. Dus mocht je het laatste nieuws als eerst willen, volg ons dan op Twitter, Facebook, Google+ of de RSS-feed).

Lees ook

Reageer op dit artikel