Google Play Store rolt kaart-layout met tabbladen uit (video)

Alweer komt er een wijziging in de Android-app van de Google Play Store. Nu lijkt de wijziging groter te zijn dan eerdere veranderingen in de applicatie. Zo zal de layout bestaan uit tabbladen en kaarten. De nieuwe interface is te zien in een video.

Tabbladen en kaarten in Play Store

De laatste tijd komen er met regelmaat berichten binnen over veranderingen in de interface van de Google Play Store. Denk aan de vernieuwde zoekfunctie, reviews voor games, de veranderingen in de hitlijsten en een verandering in het kleurenpatroon. Nu lijkt Google te zijn begonnen met het verspreiden van een server-side update. Met deze update wordt de layout verder op de schop gegooid.

Play Store card interface

In onderstaande video is de wijziging in de Play Store goed te zien. Er kan door app-resultaten geveegd worden. De resultaten worden als kaarten weergegeven in tabbladen. Google heeft de nieuwe interface nog niet officieel aangekondigd, maar de eerste gebruikers lijken de nieuwe interface te zien.

Het is niet bekend of het gaat om een kleinschalige test of dat de nieuwe interface breed uitgerold wordt. Wel is bekend dat bij meerdere gebruikers de nieuwe interface geactiveerd is. Wat vind jij van de nieuwe interface? Of heb je deze nieuwe interface? We horen het uiteraard graag!

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel