Nieuwe interface voor Play Store wordt uitgerold naar gebruikers

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor de Google Play Store. Al eerder lekte Google de nieuwe interface van de Play Store voor Android in een video, en nu melden verschillende gebruikers dat zij deze kunnen gebruiken.

Play Store interface

Google heeft sommige gebruikers voorzien van een nieuwe interface voor de Google Play Store. In een eerdere promotie-video voor de Google Pixel werd de nieuwe vormgeving voor de Android-app al getoond. Wat direct opvalt aan de nieuwe interface is de grotere installatie-knop en een meer donkere kleur groen. Ook de plaatsing van verschillende elementen is veranderd.

Google Play Store nieuwe interface

In plaats van cirkels met het aantal downloads, de beoordelingen en de categorie van de app, zie je nu een ‘schonere’ vormgeving. De kleuren hebben plaats gemaakt voor icoontjes met tekst. De categorie waarin de app valt staat onder de samenvatting met een omschrijving van de app.

Google Play Store nieuwe interface

Ook wanneer een applicatie al geïnstalleerd is, is de nieuwe vormgeving van de Play Store te zien. De startpagina van de Play Store toont in verschillende landen grote uitgelichte afbeeldingen, in Nederland hebben we dit niet.

Google Play Store nieuwe interface

Google activeert de nieuwe vormgeving via een server-side update. Het legen van de cache of een andere versie installeren van de Play Store maakt geen verschil. Heb jij de nieuwe interface al? Dan horen we het graag!

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel