Google toont vernieuwde interface voor Play Store (video)

Google heeft in een video over de nieuwe Pixel-smartphone een glimp laten zien van een nieuwe interface voor de Play Store. Naast een verandering in de plaatsing van de buttons, zien we ook een iets wat aangepaste kleur voor de Android-app van de Google Play Store.

Play Store interface

De interface van de Google Play Store gaat mogelijk op de schop. In een uitleg-video over de Google Pixel smartphone laat Google verschillende trucs zien voor het toestel. Ook de Google Play Store wordt behandeld en hier krijgen we de wijzigingen te zien.

Play Store home

Het is mogelijk dat het hier gaat om een mock-up, maar door de aanwezigheid van animaties en goede uitwerking, lijkt het hier te gaan om een nieuw plan van Google. De kleur groen is wat donkerder dan die van de huidige Play Store. In verschillende landen is er op het startscherm van de Play Store een carousel zichtbaar, maar in ons land niet. In de nieuwe versie is deze ook niet meer zichtbaar. Ook lijken de snelkoppelingen naar bijvoorbeeld ‘populairste items’ en dergelijke niet aanwezig te zijn.

De vormgeving van het app-overzicht toont de grootste wijzigingen. De installatie-knop overspant nu bijna de gehele breedte van het scherm. Daaronder zien we het beoordelingscijfer van de app en het aantal downloads. Onder de beschrijving is de categorie van de applicatie te zien.

Play Store interface nieuw

Het is op dit moment niet bekend of en zo ja wanneer, de wijzigingen voor de interface doorgevoerd worden. Wat vind jij van de nieuwe interface voor de Play Store? De video is hieronder te bekijken. Vanaf 01:40 wordt de Play Store behandeld.

Lees ook

Reageer op dit artikel