Google Play Store 4.8.19 uitgerold; PayPal en veranderingen in interface

De Play Store van Google, voor het downloaden van games en applicaties, krijgt een flinke update. De update bevat de mogelijkheid tot het betalen met PayPal en heeft een aantal veranderingen in de interface.

Google Play Store 4.8.19

Knoppen

De versie 4.8.19 van de Google Play Store laat een aantal prettige wijzigingen zien in de interface. Wat bij het installeren van een applicatie of game opvalt, is dat de knoppen aanzienlijk groter zijn. Een verwelkoming, omdat de knoppen uit de vorige versie nogal klein waren.

Google Play Store 4.8.19

Permissies

De interface is ook veranderd op het gebied van permissies. De permissies die een app bij het installeren nodig heeft, worden nu overzichtelijker weergegeven.

Google Play Store 4.8.19

Aparte informatie

Informatie over een applicatie, zoals de grootte van de applicatie, de bijwerkingsdatum en de grootte van de applicatie, zijn nu onderaan in het scherm te vinden. Tot voor kort moest dit altijd bij de omschrijving bekeken worden.

Google Play Store 4.8.19

Beoordeling en recensie

De manier van beoordelen ofwel het geven van een recensie is niet drastisch veranderd, maar werkt net wat netter. De opzet is duidelijker en de sterren voor de beoordeling passen zich aan, aan de soort media die je download. Zo zullen groene sterren voor apps gegeven worden, rode sterren voor Google Play Movies en oranje sterren voor Google Play Music.

Google Play Store 4.8.19

Transparante balken

Google lijkt met de nieuwe versie van de Google Play Store de grijze en gekleurde balken uit de applicatie gesloopt te hebben op sommige plaatsen. De balken, zoals in de profielweergave zijn nu transparant gemaakt.

image

PayPal

Misschien wel de beste nieuwe functie in de Play Store is de toevoeging van de betalingsmogelijkheid PayPal. Eerder vanmorgen was al het bericht verschenen over PayPal als betalingsmogelijkheid. Alles over PayPal in de Play Store kan je hier vinden.

De nieuwe versie voor de Google Play Store wordt vanaf nu uitgerold. Mocht je niet zolang kunnen of willen wachten kan je hier alvast de APK downloaden.

Hoewel wij de APK-download zonder problemen hebben gebruikt, is DroidApp.nl niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand.

 

Lees ook

Reageer op dit artikel