Play Store voegt PayPal toe als betaalmethode voor kopen van apps

Vanaf nu is het mogelijk om applicaties aan te schaffen in de Play Store via PayPal. Al langer was het een wens van Android-gebruikers om andere betalingsmethoden toe te voegen dan creditcard of betalen via telefoonrekening.

Vanaf nu is het mogelijk om applicaties en games aan te schaffen met PayPal, zo heeft Google bekend gemaakt. Tot voor kort was dit enkel mogelijk via creditcard. Sommige providers, zoals T-Mobile, bieden daarnaast de mogelijkheid om aankopen uit de Google Play Store af te rekenen via de maandelijkse factuur.

paypal play store

Niet alleen in Nederland is het vanaf nu mogelijk om applicaties af te rekenen via PayPal. In totaal 12 landen is het nu mogelijk, zoals België, Duitsland, Oostenrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, Finland, Italie, Ierland, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Je kan PayPal niet gebruiken om apparaten of accessoires via Google Play mee te kopen of voor andere aankopen waarvoor Google Wallet buiten de Play Store wordt gebruikt. Google Wallet is de overkoepelende betaaldienst van Google, waarmee ook de dienst PayPal via gekoppeld moet worden.

Wanneer je een applicatie die geld kost, wilt downloaden kan je binnenkort selecteren dat je wilt afrekenen met PayPal. Op dit moment is dit nog niet mogelijk maar op zeer korte termijn zal dit wel mogelijk worden.

Update 07:45: De nieuwe versie van de Play Store biedt de mogelijkheid tot het betalen met PayPal. Lees alles over de nieuwe Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel