Prijzen van in-app aankopen nu zichtbaar in Play Store [update]

In de Play Store heeft Google een aantal wijzigingen doorgevoerd. Applicaties en games met in-app aankopen zullen nu anders worden weergegeven in de downloadwinkel voor Android. Daarnaast zal ook informatie over de ontwikkelaar iets anders weergegeven worden in de Google Play Store.

In de Play Store heeft Google een wijziging doorgevoerd. De prijzen van de in-app aankopen bij een game of app worden vanaf nu weergegeven in het venster met aanvullende informatie. Wanneer de toepassing meerdere soorten in-app aankopen bevat, zal alleen de laagste en de hoogste prijs van de in-app aankoop weergegeven worden.inapp_playstore

Onlangs maakte Google bekend dat de Play Store de prijzen van in-app aankopen zal weergeven. Apple deed dit al langer in de App Store. Het verschil met Apple is dat Apple precies laat zien in de App Store welke items geld kosten en hoeveel elk item precies kost. Het is nog niet bekend of Google dit ook gaat doen met de Play Store.

inapp_playstore2

Naast de prijsweergave van de in-app kosten voor applicaties en games is nu ook duidelijker te zien wie de applicatie uitgeeft, en wat het mailadres van de ontwikkelaar is. Echter is het e-mailadres niet ‘clickable’.

De prijsinformatie en de gewijzigde weergave van de contactinformatie is vanaf nu te raadplegen in de Google Play Store. Er hoeft hiervoor geen extra update uitgevoerd te worden.

adres play store

Update 18:28 uur: Zojuist is Google ook begonnen met het weergeven van de adressen van de ontwikkelaars. Adressen van ontwikkelaars worden getoond bij applicaties die geld kosten en dus niet bij gratis applicaties. Onlangs werd bekend dat Google deze nieuwe regel verplicht ging stellen voor de ontwikkelaars van betaalde applicaties.

Lees ook

Reageer op dit artikel