Nieuwe, minimalistische interface voor Google Play Store rolt uit in Nederland

Google lijkt er werk van te maken, de update van de Google Play Store breder uit te rollen. Het gaat hier om een update die de interface minimalistischer maakt en voorziet van meer witte elementen. De update komt bij steeds meer gebruikers binnenrollen.

Nieuwe interface voor Google Play Store

Android-gebruikers kunnen de nieuwe interface van de Play Store op hun toestel verwachten. Steeds meer gebruikers krijgen de nieuwe interface van de Play Store te zien bij het openen van de downloadwinkel voorn Android. In de afgelopen tijd doken de berichten over de meer uitgeklede versie van het ontwerp al vaker op, maar nu wordt hij dus daadwerkelijk uitgerold.

Wat opvalt is dat de groene balk bovenin beeld voortaan wit van kleur is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een grotere installatiebutton voor apps en is ook de changelog niet meer groen van kleur. Duidelijk is dat ook andere elementen in het scherm aangepast zijn naar het nieuwe ontwerp.

Google rolt de Play Store interface langzaam uit naar haar gebruikers. Het is niet te zeggen wanneer je de nieuwe interface alle gebruikers zal bereiken. Op de redactie zien we niet op alle toestellen de nieuwe vormgeving. De update wordt aan de kant van de server geactiveerd, dus er zit niks anders op dan afwachten.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel