Google Lens als stand-alone app beschikbaar via Play Store

Google Lens is een tool van Google waarmee je aanvullende informatie kunt krijgen over hetgeen wat je met de camera scant. Op verschillende toestellen was Google Lens al beschikbaar en nu is dat voor iedereen het geval, gewoon via de Google Play Store.

Google Lens in Play Store

Google heeft haar eigen Lens-app uitgebracht in de Google Play Store. Dit betekent dat de applicatie voor vrijwel ieder toestel beschikbaar is. We zagen bijvoorbeeld op de LG G7 ThinQ de integratie van Google Lens al. Vanuit de applicatie kun je direct meer informatie krijgen over een object, maar er is meer mogelijk. Zo kun je snel afspraken toevoegen aan je agenda of een nummer bellen door deze te scannen. Ook is het mogelijk om tekst te kopiëren via de app en snel te plakken.

Google Lens

Een andere mogelijkheid van Google Lens is de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over herkenningspunten en locaties. De mogelijkheden houden niet op. Je kunt zelfs honden scannen en informatie krijgen welk ras dat is en ditzelfde geldt voor plantensoorten.

De applicatie is nu in de Google Play Store te vinden. Op dit moment zijn vanwege de missende Assistant ondersteuning in het Nederlands de functies nog niet heel uitgebreid te noemen. Vanuit Google Lens kun je bijvoorbeeld in verschillende apps zoeken, zoals Maps, YouTube, NOS en meer. Je kunt aan de slag met de app via onderstaande button.

Google Lens
Google Lens
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel