Google Lens komt naar camera apps van fabrikanten met nieuwe functies

Google heeft een nieuwe beta versie van de app Google Lens uitgebracht met meer functies en een belangrijke wijziging. Lens zal namelijk ook werken rechtstreeks vanuit de camera app van fabrikanten.

Google Lens in elke camera

Google Lens zal voortaan ook te vinden zijn in diverse camera apps van fabrikanten zodat gebruikers sneller toegang krijgen tot de mogelijkheden van Google Lens. Lens kan in real-time analyseren waar de gebruiker naar kijkt en informatie geven over het object. De app kan tevens andere informatie geven zoals bijvoorbeeld een muziekvideo bij een poster.

Door slechts de camera app te openen vertelt Lens je dus van alles over de wereld om je heen. De herkenningssoftware kan de gebruiker meer informatie geven over boeken, gebouwen en kunstobjecten. Daarnaast kan Lens je nu informatie geven zoals in welke winkel je een bepaald product kunt kopen en voor welke prijs.

Google Lens

Lens kan nu ook woorden en zinnen lezen uit afbeeldingen die vervolgens gekopieerd kunnen worden. Handig als je de tekst van een papiertje wilt kopieren en doorsturen. Er is ook een samenwerking tussen Lens en Google Maps die je de weg kan wijzen met behulp van je camera.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel