Google Nieuws ontvangt grote AI update en abonnementen

Google Nieuws werd vijftien jaar geleden geïntroduceerd en vandaag krijgt de nieuwsdienst van Google er een aantal slimme functies bij. Gebruikers kunnen zich bijvoorbeeld abonneren op tijdschriften en magazines en tegelijkertijd op de hoogte blijven van al het nieuws.

Google Nieuws meets AI

De nieuwsdienst van Google krijgt nu slimme functies waarmee gebruikers relevante informatie te zien krijgen. Niet alleen op basis van trends maar ook op basis van locatie of interesses. De sectie “Voor jou” verzamelt alle voor jou interessante verhalen en geeft je een top vijf van belangrijk nieuws, lokaal nieuws en ontwikkelingen. Wanneer je de app vaker gebruikt zal je merken dat de suggesties ook beter worden.

Google Nieuws 2018

Met de “Full Coverage” functie krijg je alle informatie te zien die bij één bepaald verhaal horen. Google combineert hierbij de verslaggeving van lokale, nationale en internationale nieuwsbronnen. De sectie is voor alle gebruikers hetzelfde en toont dezelfde informatie van betrouwbare nieuwsbronnen.

Google Nieuws 2018

De “Newsstand” toont alle bronnen die je mogelijk interessant vind of al volgt, en geeft je de mogelijkheid je op meer bronnen te abonneren. Ook wanneer er voor een abonnement, op bijvoorbeeld een tijdschrift, betaald moet worden kan dit gewoon zonder het invoeren van een creditcard nummer of andere betaal gegevens. Google pakt de betaalinformatie uit de Google account en regelt de betaling voor jou.

Het vernieuwde Google Nieuws komt in de komende week naar Android, iOS en web in 127 landen. Google Nieuws vervangt dan de Google Play Newsstand en de Google Nieuws en Weer app.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel