Google test Bulletin-app voor maken en delen van regionaal nieuws

Google start met een pilot waarbij gebruikers zich aan kunnen melden om deel te nemen aan een nieuwe dienst; Bulletin. Via de app kan nieuws regionaal nieuws bekeken worden, maar ook zelf aangemaakt worden.

Google Bulletin

Google Bulletin is de naam van een nieuwe dienst die door Google als eerst in Amerika is gepresenteerd. Gebruikers kunnen met de Bulletin app zelf nieuws schrijven en delen met de rest van de gebruikers. Het gaat hierbij om nieuws uit de eigen regio. Google wil hiermee interessant nieuws naar boven brengen en nieuws uit te lichten dat anders niet gedeeld zou worden.

De gebruikers in Google Bulletin kunnen hun nieuws delen in de vorm van tekst, foto’s en video’s. Het is vergelijkbaar met een soort van blog met een standaard template. Zoals op de gedeelde screenshot is te zien, zien we beeldmateriaal met de naam van de schrijver, wanneer het artikel voor het laatst bijgewerkt is en zien we tags.

Momenteel is de dienst alleen beschikbaar voor testen in de Amerikaanse regio’s Oakland en Nashville. Het is niet bekend of de dienst ook buiten Amerika en wellicht in Nederland zal verschijnen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel