Google I/O 2018 is van 8-10 mei; zien we hier Android 9.0 Pineapple Cake?

Android 8.0 is nog maar op erg weinig toestellen te vinden, maar de kans dat we in mei wat te horen krijgen over Android 9.0 (Pineapple Cake) lijkt groot. Het bedrijf geeft namelijk nu een aanwijzing over de nieuwe Android-versie. Google I/O 2018 wordt van 8 tot en met 10 mei gehouden.

Google I/O 2018 in mei

Van 8 mei tot en met 10 mei wordt het jaarlijkse Google I/O weer gehouden. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie toont Google doorgaans een reeks nieuwe producten en diensten. Het evenement wordt gehouden in Mountain View, op de eigen locatie van Google. Grote producten zoals Android Wear, Android-versies en Assistant werden hier eerder al gepresenteerd.

Wat kunnen we tijdens Google I/O 2018 verwachten? Het antwoord op die vraag is er nog niet, maar wel heeft Google wat aanwijzingen online gezet. Na het oplossen van een zogenoemde cryptogrampuzzel, verscheen er een foto van een ananastaart.

Android 9.0 Pineapple Cake?

Het ligt voor de hand dat dit een aanwijzing is naar de nieuwe Android-versie. Het is echter nog onduidelijk of het inderdaad ook Android 9.0 Pineapple Cake wordt. Wel zijn we inmiddels dan aangekomen bij de letter P, maar het kan goed zijn dat het Pancake, Petit Four, Peppermint, Praline, Pineapple of een andere naam meekrijgt.

Android 9.0 Pineapple Cake

Als Google dezelfde trend voorzet als afgelopen jaar, zullen er later dit jaar Developer Preview-versies van Android 9.0 P verschijnen en zal in het najaar de stabiele versie van de opvolger van Oreo uitgebracht worden. Nu maar hopen dat fabrikanten hun toestellen eerst updaten naar Oreo ;-).

Welke naam hoop jij dat gegeven wordt aan de nieuwe Android-versie?

Lees ook

Reageer op dit artikel