Google introduceert audioboeken in Play Books en Play Store: ook in Nederland

Google heeft het aanbod in de Play Store uitgebreid met een nieuw assortiment in Play Books. Vanaf nu kun je ook audioboeken kopen, en vanwege de introductie kan het ook tegen een lager tarief.

Audioboeken in Play Store

De Google Play Store is uitgebreid met audioboeken. Je kon al langer boeken kopen die je ‘gewoon’ kunt lezen, maar audioboeken, ofwel luisterboeken, zijn nieuw in de downloadwinkel van Google. Zoals de naam al aangeeft is een audioboek een ingesproken versie van een boek die je kunt beluisteren. In de Play Books-sectie in de Play Store is een banner te vinden voor het vinden van audioboeken.

De luisterboeken in Google Play Books komen beschikbaar in 45 landen, zo bevestigt Google. Je kunt audioboeken luisteren zonder dat je je ergens op hoeft te abonneren. Je kunt de titels dus gewoon los kopen. Tevens kun je je favoriete audioboek delen met de rest van het gezin dankzij Google Play Family.

Wanneer je de telefoon op de Engelse taal staat ingesteld, kun je gebruik maken van Google Assistant. Je kunt het commando “Ok Google, lees mijn boek” gebruiken om een boek te laten voorlezen. Daarbij kun je ook een timer instellen, handig voor het slapengaan.

De audioboeken zijn beschikbaar in de app, maar ook via de website van de Play Store.

Google Play Boeken
Google Play Boeken
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel