Google Play Family vanaf nu in Nederland: deel apps, games en films met vrienden en familie

Google Play Family werd vorig jaar aangekondigd, maar was toen nog niet beschikbaar in alle landen. Nu is Google begonnen met het beschikbaar stellen van de feature in Nederland en België. Met Play Family kun je games, apps en films downloaden met je familie, maar ook met vrienden.

Google Play Family in Nederland

Een nieuwe nuttige feature in de Google Play Store liet even op zich wachten, maar eindelijk is hij er: Google Play Family. Deze toevoeging werd vorig jaar aangekondigd voor verschillende landen, maar in Nederland en België was het niet beschikbaar, tot nu. Langzaamaan lijkt Google te zijn begonnen met het ondersteunen van Nederland en België, zo ontdekten de collega’s van Androidworld.

Google Play Family Nederland

Gezin

Met Google Play Familie wordt het mogelijk om aangeschafte apps, games en films met elkaar te delen. Hoewel de naam doet vermoeden dat het om een familie gaat, kan dit ook met andere mensen zijn zoals vrienden. Hierbij moet diegene wel in hetzelfde land wonen. De eigenaar van de gezinsgroep moet minimaal 18 jaar zijn, de deelnemers ook jonger. Daarbij kan er één keer per 12 maanden gewisseld worden tussen groep. Er kunnen maximaal 5 anderen in een groep zitten en je kunt maximaal in 1 groep zitten.

Google Play Family

Daarbij is het van belang dat het gezinshoofd van de gezinsgroep moet beschikken over een geldige betaalmethode. Vooralsnog is het momenteel alleen mogelijk gezinshoofd te zijn als je beschikt over een creditcard. Deze betaalmethode kan vervolgens door alle gezinsleden gebruikt worden, al kan de eigenaar wel aangeven dat hij eerst toestemming moet geven om apps te kopen.

Google Play Family Nederland

Welke content?

Niet alle content kan automatisch met elkaar gedeeld worden. Zo moet de app, game of film na 2 juli 2016 aangeschaft zijn, tenzij de ontwikkelaar heeft aangegeven dat content voor die datum ook gedeeld mag worden. Tevens kunnen app-ontwikkelaars zelf bepalen of zij hun content willen delen. In-app aankopen kunnen niet gedeeld worden met andere leden. Als je muziek wilt delen moet je over een abonnement op Google Play Music beschikken.

Aanmelden

De optie wordt gefaseerd toegevoegd aan het tabje ‘Account’ in de Play Store app. De website van de gezinsbibliotheek is al wel live in ons land en kan hier benaderd worden. Daar kun je je ook aanmelden. Wat bij ons hielp is om bij instellingen > apps > Google Play Store, de cache te wissen.

Lees ook

Reageer op dit artikel