Google Family Groups laat je content gemakkelijk delen met familieleden

Eerder rolde Google al onder andere Google Play Family Library uit, waarmee je betaalde apps met je familie kunt delen. Naast deze functie en YouTube TV heeft Google een aantal mooie nieuwe functies uitgerold en noemt dit Google Family Groups. Hiermee kun je nog meer met elkaar delen.

Google Family Groups

Apps delen met je gezinsleden, ideeën en foto’s delen; het is allemaal mogelijk met Google Family Groups. Het delen van betaalde apps kon al langer met Google Play Family Library net zoals het delen van YouTube TV (een abonnement waarmee je naar TV zenders kunt kijken voor een vast bedrag per maand, maar helaas niet in Nederland beschikbaar).

Google Family Groups

Het is vanaf nu ook mogelijk om met Google Foto’s makkelijk foto’s te delen met je familieleden, een gezamenlijke agenda bij te houden met Google Agenda en ideeën en bijvoorbeeld boodschappenlijstjes te delen met Google Keep. Helaas zijn er ook een aantal beperkingen aan Google Family Groups. Zo kan een groep slechts 6 familieleden hebben. Dit zal in de meeste gezinnen ruim voldoende zijn, maar er zijn natuurlijk ook families met meer dan 6 personen.

Google Family Groups agenda

Ook is het niet mogelijk om lid te zijn van meer dan één familie. Nu is dit op zich logisch, maar stel je voor dat je ouders gescheiden zijn en je foto’s en agenda wilt delen met zowel je vader als je moeder. Het grootste nadeel is dat we in Nederland helaas nog niet van deze mooie functies gebruik kunnen maken. Laten we hopen dat dit spoedig zal gebeuren. We houden je in ieder geval op de hoogte!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel