Google Play Store krijgt filterfuncties waarbij toestellen met root geweerd worden

Google heeft wijzigingen aangekondigd voor de distributie van Android-apps. Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om gebruikers met root-toegang op hun smartphone uit te sluiten. Dit betekent dat minder apps zullen werken op toestellen met root. Verschillende apps hanteren deze beperking al. Ook kunnen ontwikkelaars bepaalde toestellen op andere manieren uitsluiten.

Filterfuncties Play Store

Android-ontwikkelaars krijgen een extra optie in het developer Play Console. Zij kunnen aangeven dat hun app op bepaalde toestellen niet zichtbaar is. Hierbij kan gedacht worden aan apps die veel vragen van een smartphone zoals rekenkracht. Bij relatief zwakke toestellen zou deze app dan niet in de Play Store zichtbaar zijn.

Google Play Store filterfuncties

De nieuw optie maakt het voor ontwikkelaars ook mogelijk om toestellen met root uit te sluiten. Gebruik je root, dan kun je nu Netflix al niet meer via de Play Store downloaden. Netflix en root gaan dus niet samen, maar ook andere apps sluiten rooted toestellen uit zoals Pokémon Go. Dat de Play Store filterfuncties introduceert betekent niet dat je die apps niet meer kunt installeren. Via omwegen kan dit alsnog, maar dit verhoogt wel de kans op virussen en problemen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel