Google Play Store rolt nieuwe interface voor startscherm uit in Nederland

Google is begonnen met het verspreiden van wederom een wijziging in de interface van de Google Play Store-app voor Android. Het startscherm van de downloadwinkel voor Android wordt op de schop genomen. Er wordt gebruik gemaakt van grotere kaarten.

Google Play Store startscherm

Met regelmaat krijgt de Play Store een update waarbij het design weer is aangepast. Ook nu is dat het geval. Bij de nieuwste server-side update wordt het startscherm onder handen genomen. Bij ons op de redactie is het startscherm veranderd, waarbij er gebruik gemaakt wordt van duidelijkere kaarten per onderdeel en er niet meer van iedere app apart een kaart wordt gemaakt.

Hierboven vind je links de huidige Play Store en rechts het nieuwe startscherm van de Android-app. Het lijkt te gaan om een gefaseerde uitrol, waardoor de nieuwe interface nog niet voor iedereen zichtbaar is. Deze nieuwe interface werd vorige maand al door Google bij een kleine groep getest.

Google Play Store animaties

Sinds de invoering van het nieuwe Mijn apps-overzicht in de Play Store zijn nu ook animaties te vinden tijdens het updaten van een app. Deze laat zien welke app nu geüpdatet wordt. Heb jij het nieuwe startscherm al in de Play Store app?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel