Google Play Store laat je binnenkort content met iDeal betalen

iDeal is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Binnenkort kunnen we apps, games en andere content uit de Google Play Store betalen met iDeal. Testen worden momenteel uitgevoerd door Google om dit mogelijk te maken.

Play Store betaling via iDeal

In de Google Play Store is een enorm aanbod aan zowel gratis als betaalde apps. Wanneer je een betaalde applicatie wilt aanschaffen kun je deze op dit moment op verschillende manieren betalen. Hiervoor kun je gebruik maken van een creditcard, PayPal, Google Play Gift Card en op rekening via verschillende providers.

Binnenkort wordt daar mogelijk iDeal aan toegevoegd. Tweakers heeft informatie in handen die bevestigt dat Google momenteel de nieuwe betaalmethode voor de Nederlandse markt test. De dienst moet werken met in ieder geval de volgende banken; ABN Amro, ASN, bunq, ING Bank, Knab, Rabobank, RegioBank, Triodos en Van Lanschot. In de screenshots zien we ook SNS.

Richard Finge van Google Nederland bevestigt dat er op dit moment inderdaad testen worden uitgevoerd voor het betalen in de Play Store met iDeal. Er wordt nu met een beperkte groep gebruikers getest maar hij kan niet aangeven wanneer de uitrol gepland staat. Het werkt nog niet, niet goed of niet goed met alle banken, zo laat Finge weten.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel