Google Play Store rolt grote zoekresultaten uit met scrollable screenshots en video

Google voorziet de Android-app van de Google Play Store van een gedeeltelijk nieuw likje verf. De zoekresultaten in de Play Store worden bij verschillende apps op een andere manier getoond. Zo krijg je sneller toegang tot de screenshots en video van een app.

Play Store grotere zoekresultaten

Wie in de Play Store op de smartphone of tablet zocht naar een app kreeg altijd een lijstweergave van apps, en soms een uitgelichte app die voldeed aan de zoekopdracht. Nu rolt Google een server-side update uit voor de Android-app van de Play Store waarbij de weergave wederom wordt aangepast.

Bij verschillende apps die gezocht worden in de Play Store zie je nu niet enkel de uitgelichte box met de app, maar krijg je meer te zien. Zo wordt er, indien aanwezig, een thumbnail van de video getoond en zie je de screenshots. Bij het tikken op een screenshot wordt de desbetreffende schermafbeelding direct groot getoond. Daarbij kun je wanneer er meerdere screenshots aanwezig zijn er doorheen scrollen. Je hoeft dus niet langer meer het app-venster zelf te openen hiervoor. Onder het resultaat zie je gerelateerde interessante apps, de vergelijkbare apps en de andere resultaten.

Zoals gezegd is niet bij iedere app de nieuwe weergave beschikbaar. Bij apps zoals Fuelio, Google Chrome, Facebook en vrijwel alle Google-apps is het wel zichtbaar. Het is niet bekend of voor iedere app de functie later ook toegevoegd wordt. De functie wordt mogelijk gefaseerd uitgerold.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel