Google Play Store test refresh knop voor nieuwe app updates

Google test een nieuwe refresh knop in de Google Play Store waarmee je smartphone veel sneller nieuwe updates moet opmerken. Google is al een tijd bezig met het verbeteren van de Play Store en de refresh knop is één van meerdere nieuwe functies.

Play Store sneller verversen

Nu is het in de Google Play Store applicatie vrijwel onmogelijk om snel te kunnen verversen. Alleen door het opnieuw opstarten van de app of het schakelen tussen een andere app en de Play Store kan ervoor zorgen dat de inhoud wordt vernieuwd. In een nieuwe versie van de Play Store hoeft dit niet langer en is een speciale knop opgenomen in de interface.

Google Play Store refresh button

Google wil het overzicht van geïnstalleerde apps en apps waarvoor een update beschikbaar is van een nieuwe vormgeving voorzien. Zo worden er kleine knoppen weergegeven om apps te kunnen openen of installeren. Ook de nieuwe bibliotheek functie is te zien in het nieuwe ontwerp waarmee je snel een lijst van je favoriete apps kunt vinden.

Wanneer we deze functie ook in Nederland en België gaan zien is nog niet duidelijk, Google rolt de interface maar mondjesmaat uit naar nieuwe gebruikers.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel