Google rolt nieuwe zoekresultaten Play Store uit in Nederland

Google test sinds enige tijd verschillende nieuwe functies in de Google Play Store. Eén daarvan is de nieuwe zoekfunctie die je sneller laat zien, waar jij naar op zoek bent. Deze functie wordt nu breed uitgerold en is nu beschikbaar in Nederland, zo ontdekte DroidApp. Ook worden apps nu van games gescheiden.

Zoekresultaten in Play Store

Google rolt de nieuwe zoekfunctie uit in Nederland, zo blijkt uit informatie van DroidApp. Enige tijd geleden dook de nieuwe zoekfunctie op in de Play Store, maar dit was slechts bij een kleine groep gebruikers zichtbaar. Nu lijkt het erop dat het brede publiek kennis kan maken met de verbeterde zoekresultaten.

De vernieuwde zoekresultaten laten bij de resultaten één suggestie groter zien. Op basis van je zoekopdracht bedenkt Google hierbij dat je mogelijk naar die app op zoek bent. Zonder het scherm van de app zelf te openen kan je (indien geïnstalleerd) de app direct openen of verwijderen. Mocht de applicatie nog niet op je telefoon staan, dan kan je hem direct installeren of meer informatie opvragen. In hetzelfde venster zie je ook direct de gemiddelde beoordeling, het aantal beoordelingen en het aantal downloads. Onder de suggestie worden de vergelijkbare apps getoond en applicaties die je mogelijk ook interessant vindt.

Games en apps apart

In de hitlijsten van de Play Store worden voortaan de applicaties gescheiden van de games. Eerder doken deze aanwijzingen al op, maar ook deze feature komt nu breed beschikbaar. Het overzicht met populairste items wordt hierdoor overzichtelijker.

Populairste items Play Store

Uitrol

Google rolt de nieuwe weergave van de zoekresultaten gefaseerd uit. Hierdoor kan het even duren voordat de nieuwe weergave bij iedereen beschikbaar is.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel