Google Play Store komt met nieuwe suggesties in zoekresultaten

Wederom zijn er vernieuwingen opgedoken in de Android-app voor de Google Play Store. De interface van de downloadwinkel voor Android krijgt de laatste tijd steeds meer veranderingen. Dit keer zijn in de zoekresultaten suggesties opgedoken die je helpen bij het vinden van de meest passende applicatie.

Suggesties in Play Store

Het aanbod van apps, games en andere content in de Play Store is enorm. Met de categorieën en natuurlijk de zoekfunctie moet het meestal wel lukken om de app van jouw keuze te vinden. Nu lijkt Google je nog beter te willen helpen met het vinden van een app. Bij een gebruiker zijn nu zoeksuggesties opgedoken in de interface van de Android-app van de Play Store.

Google Play Store suggesties zoekresultaten

Wanneer er bijvoorbeeld gezocht wordt naar ‘screen record’ komt Google met verschillende suggesties. Zoals ‘For YouTube’, ‘No Root’, ‘Audio’, ‘With Facecam’ en nog verschillende andere suggesties. Hiermee kan je selectiever zoeken naar apps van jouw voorkeur. Opvallend is dat de vormgeving van de icoontjes afwijkt met de groene blokken op het startscherm van de Play Store, die zijn namelijk niet vierkant maar ovaal. Wel zijn de blokken met suggesties bij verschillende gebruikers ook te zien bij Google Afbeeldingen (in de Google (Now) app).

Op dit moment lijken de nieuwe suggesties getest te worden onder een kleine groep gebruikers. Het is niet duidelijk of de nieuwe suggesties bij de zoekresultaten ook naar het brede publiek uitgerold worden. In de laatste weken duiken er veel aanwijzingen op voor veranderingen in de vormgeving van de Play Store. Zo werd de nieuwe kleur groen al uitgerold en doken aanwijzingen op voor een vernieuwde zoekfunctie, kaart-layout, nieuwe statistieken bij games en inmiddels zien we in de app de verbeterde hitlijsten.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel