Google rolt nieuwe gebruikersinterface uit voor hitlijsten in Play Store

Google heeft wederom een update uitgebracht voor de Google Play Store. De downloadwinkel voor Android krijgt in de laatste weken veel vernieuwingen en aanpassingen. Nu zijn de hitlijsten aangepakt in de Play Store en is de weergave hiervan aangepast.

Hitlijsten vernieuwd in Play Store

Google voorziet de Android-app van een nieuwe interface bij de hitlijsten. De verandering wordt als server-side update uitgerold naar een groep gebruikers. Mogelijk is de nieuwe interface nog niet voor iedereen beschikbaar. De wijzigingen vallen direct op bij het bekijken van de populaire items in de Google Play Store.

In de hitlijsten zie je bovenin de mogelijkheid om ‘geïnstalleerde apps’ te tonen of juist te verbergen. Zo krijg je te zien welke items populair zijn, zonder dat je je eigen geïnstalleerde apps ziet. Zo is in de screenshots ook te zien dat nummer twee bijvoorbeeld in het overzicht verdwijnt. Ook de weergave van de kaarten is aangepast bij de hitlijsten. De kaarten in bijvoorbeeld het zoekvenster zijn niet in de nieuwe stijl.

Het is niet de eerste wijziging die Google invoert in de Play Store. Zo is bij verschillende gebruikers al een grotere installatie-button opgedoken, zijn de zoekresultaten aangepast in de Android-app en zijn er verschillende aanpassingen verricht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel