Google Play Store: app krijgt compleet nieuw Material theme (screenshots)

Google heeft weer een grote update uitgerold voor de Google Play Store voor Android. Hierbij is de interface verbeterd en voorzien van een nieuwe lik verf; het zogenoemde Material Theme.

Google Play Store met Material Theme

Google stelt voor de Android-app van de Google Play Store een update beschikbaar. Hierbij krijgen de gebruikers een compleet nieuw design te zien. Wat direct opvalt is dat bijvoorbeeld de navigatiebalk met de verschillende content aan de bovenkant, naar beneden is verplaatst. Het onderdeel ‘Muziek’ vinden we niet meer hier terug, maar is verplaatst naar het zijmenu. De groene kleur die we bij de vorige versie nog zagen, is met deze update geheel verdwenen.

Hieronder vind je links de oude weergave en rechts het nieuwe design.

We vinden het nieuwe design in de nieuwste versie van de Play Store; versie 15.1.24. Deze kent nog meer verbeteringen. Tijdens het downloaden van een app zag je altijd de voortgangsbalk, maar die is vervangen door een cirkelvormige animatie met daarnaast tekst. Zo zie je precies op hoeveel procent de download is.

Google Play Store

Bij het bekijken van een applicatie in de Play Store, zien we ook wijzigingen terug. Als eerst zien we een grote installatiebalk. Je ziet daaronder de screenshots van de toepassing. Dat was eerder een stuk groter, maar nu heb je direct zicht op meerdere screenshots. De lijnen/strepen tussen de verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld gerelateerde apps en aanbevolen zijn in de nieuwe versie verdwenen.

Google Play Store

Zoals gezegd vinden we de optie voor het vinden van muziek terug in het zijmenu. Dit was eerder nog een optie bovenin beeld. Blijkbaar ligt de focus in de Play Store vooral op het aanbieden van apps, films, games en boeken. Op verschillende gebieden zijn nog wat meer (subtiele) wijzigingen doorgevoerd.

Google Play Store

De update voor de Google Play Store wordt vanaf nu uitgerold naar gebruikers. Echter kan dit gerust een aantal dagen/weken duren voordat deze bij iedereen beschikbaar is. Daar kun je gelukkig wel een voorsprong op nemen. Via deze link kun je de APK downloaden. Vervolgens kun je via de instellingen van je telefoon bij Apps kiezen voor de Play Store en daar bij opslagruimte/geheugen de cache wissen. Als je dan de applicatie opnieuw opstart, krijg je het nieuwe design voorgeschoteld.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel