Google Play Store: nieuwe ‘snelle kaarten’ als vervanger voor optie-puntjes

Google voorziet de Google Play Store van een kleine, maar handige nieuwe feature. Dit blijkt uit een test van DroidApp, toen we bij toeval de nieuwe feature ontdekte. Het laat je sneller apps installeren en openen.

Google Play Store met nieuwe kaart

Google voegt aan de Android-app van de Google Play Store een kleine, maar handige toevoeging toe. Het aanbod apps is enorm in de Google Play Store, en wil je snel meerdere apps installeren, zit je er niet op te wachten om iedere keer het resultaat te openen. Het is vanaf nu mogelijk om sneller een app te installeren of te openen wanneer deze al reeds geïnstalleerd is.

Google Play Store snelle kaarten

We kwamen de nieuwe feature tegen tijdens een bezoekje aan de Play Store-app. Wanneer je een resultaat ingedrukt houdt, krijg je onderin beeld een extra venster te zien. Vanuit hier kun je een applicatie die nog niet op je toestel staat direct installeren. Een reeds geïnstalleerde app kun je vanuit dit venster direct openen. Daarnaast krijg je bij ‘mogelijke interessante’-items de mogelijkheid om aan te geven dat je niet geïnteresseerd bent of om een item toe te voegen aan je verlanglijstje. Het vervangt hiermee de drie puntjes die tot voor kort nog zichtbaar waren als optie.

Google Play Store snelle kaarten

De functie lijkt op verschillende toestellen al aanwezig te zijn, maar nog niet voor iedere gebruiker. Naar verwachting zal dit niet al te lang meer duren.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel