Rootless Pixel Launcher nu te vinden in de Google Play Store voor iedereen

De Google Pixel Launcher is eigenlijk alleen bedoeld voor de toestellen van Google zelf. De Rootless Pixel Launcher brengt deze opties ook naar andere toestellen. Echter was deze alleen via een omweg beschikbaar, tot vandaag. Je kunt nu de applicatie in de Play Store vinden.

Rootless Pixel Launcher

De ontwikkelaar van Rootless Pixel Launcher heeft de applicatie uitgebracht in de Google Play Store. Dit laat DroidApp-lezer Richard ons weten. De alternatieve launcher voor Android was eerder alleen via een omweg te downloaden, maar nu hoeft dat dus niet langer meer.

De applicatie moet een interessant alternatief zijn voor andere launchers zoals Action Launcher, Nova Launcher of Lawnchair. Deze Pixel Launcher is vrijwel een directe kopie van de officiële launcher op de Pixel-toestellen met Android. Dit betekent; geen overbodige poespas en de pure Android-beleving. Je kunt een eigen gekozen Icon Pack instellen en gebruiken.

Pixel Launcher

Wil je toegang tot het At a Glance lockscreen en diensten uit Google Now, zoals de evenementen, het weer en toegang tot je agenda, dan moet je nog wel een tussenstap uitvoeren. Met de Pixel Bridge krijg je toegang tot de functies. Dit is nodig vanwege de restricties die Google oplegt en op deze manier kan de app in de Play Store aangeboden worden. Je krijgt een melding voor Pixel Bridge te zien als je de toepassing opent.

Op dit moment is de Rootless Pixel Launcher gebaseerd op Android Oreo. Het is de verwachting dat de ontwikkelaar dit in de toekomst uitbreidt naar de interface van het nieuwe Android Pie. Mocht je al beschikken over deze Pixel Launcher, houd er dan rekening mee dat met de nieuwe versie je niet je huidige lay-out kunt importeren.

Rootless Launcher
Rootless Launcher
Ontwikkelaar: Amir Zaidi
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel