Pixel Launcher als aangepaste versie voor iedere smartphone beschikbaar, zonder root

Helaas is de Pixel Launcher door Google nog niet beschikbaar gemaakt voor alle toestellen. Het downloaden van het installatiebestand brengt helaas niet alle functies, maar daarin komt nu verandering. Een speciaal aangepaste versie brengt alle Pixel-functies naar alle toestellen. Zonder dat hiervoor root nodig is.

Pixel Launcher zonder root

De Google Pixel Launcher is de launcher voor de Pixel-toestellen. Er dook eerder al een APK op, maar helaas werken dan niet alle functies, zoals het Google Now paneel. Een developer, AmirZ, heeft een manier gevonden zodat alle functies op alle toestellen werken.

Nu bestaan er al wel aangepaste versies van de Pixel Launcher, maar hiervoor heb je vaak root access nodig om het bestand als een systeem app te installeren. Het unieke van deze versie is, is dat je geen allerhande handelingen moet verrichten, het bestand installeren is voldoende.

Pixel Launcher

Installeren van de aangepaste Pixel Launcher

Installeren is vrij gemakkelijk. Ga naar op je smartphone naar instellingen, daarna naar beveiliging en vink “Onbekende bronnen” aan. Via deze link kun je het apk bestand downloaden. Eenmaal gedownload hoef je alleen nog maar op het gedownloade apk bestand te klikken en de stappen te volgen.

Hierbij willen we wel een kanttekening plaatsen: doe dit alleen met bestanden die je vertrouwt. Voordat je het weet zit je met malware of iets dergelijks op gescheept. Hoewel deze aangepaste launcher open source is en het voor iedereen mogelijk is om de source code te bekijken, is het installeren geheel op eigen risico.

Pixel Launcher
Pixel Launcher
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel