Google Pixel XL2 opgedoken: toestel krijgt 5,6 inch display met 18:9 beeldverhouding

De eerste berichten over de nieuwe Google Pixel (XL) zagen we eerder al voorbij komen, maar nu komen we nog meer te weten. De Google Pixel XL2 zou voorzien zijn van een 5,6 inch display met een beeldverhouding van 18:9, zo blijkt uit nieuwe informatie uit doorgaans goed geïnformeerde bron.

Google Pixel XL2

Google zou aan een tweede generatie van de Pixel smartphones werken. Eerder werden de codenamen al bekend; Walleye, Muskie en Taimen. Mogelijk komt er een goedkopere versie van de Pixel-toestellen, waarvoor de codenaam Taimen gebruikt zou worden.

De berichten die nu bekend zijn, komen van Roland Quandt, die het vaak bij het juiste eind heeft. Net als de Samsung Galaxy S8 (S8+) en de LG G6 zal de nieuwe Pixel XL2 beschikken over een 18:9 beeldverhouding, met een grootte van 5,6 inch. De resolutie is 2560 x 1312 pixels.

Google Pixel XL 2 benchmark

Er ligt een Snapdragon 835 processor onder de motorkap, zo lijkt het. Want er wordt gesproken over een octa-core processor met een rekenkracht van 2.4 GHz en een Adreno 540 GPU. De smartphone zou verder 4GB krijgen en 128GB opslagruimte.

Volgens de informatie die nu is opgedoken bij GFXBench benchmark is het toestel voorzien van een 12 megapixel camera met ondersteuning voor 4K filmen en een 8 megapixel front-camera. Verder wordt er gesproken over dual-band WiFi, NFC en Bluetooth 5.0. Nu is het toestel voorzien van Android 7.1.1 Nougat, maar we schatten de kans veel groter dat het toestel op de markt komt met Android 8.0 O.

We houden je uiteraard op de hoogte, mogelijk wordt het toestel in de herfst aangekondigd.

Lees ook

Reageer op dit artikel