Android O Developer Preview 3 uitgebracht: versienummer Android 8.0 bevestigd

Google heeft de derde versie van de Developer Preview uitgebracht voor Android O. De ontwikkelaars-versie van de opvolger van Nougat is ook gelijk beschikbaar als image voor verschillende toestellen. Android O Developer Preview 3 is de op één na laatste preview-versie en versienummer 8.0 wordt bevestigd.

Android O Developer Preview 3

Voor Android O worden voordat de definitieve versie wordt uitgebracht, eerst een aantal testversies uitgebracht. Naast het beta-programma worden ook meerdere versies van de Developer Preview uitgebracht. Nu is Developer Preview 3 uitgebracht die beschikbaar wordt gesteld voor een aantal apparaten.

Degenen met een Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus Player, Nexus 5X en Nexus 6P kunnen de Developer Preview 3 downloaden. Hierbij dien je te beschikken over een unlocked bootloader. Google laat weten dat het nog steeds dus gaat om een preview-versie waarbij het mogelijk kan zijn dat sommige functies niet werken en er de kans aanwezig is dat niet alles even soepel werkt.

In Android O Developer Preview 3 lijken geen grote nieuwe veranderingen te zitten. Wel bevinden zich in deze versie de nieuwe API’s, die weer van belang zijn voor de ontwikkelaars van apps. Daarnaast zijn er nieuwe notificaties in de stijl van de desbetreffende app. Onderstaande screenshot hebben de collega’s van Android Police gemaak. De OTA images zijn te downloaden via deze link, de Preview-update zal ook via het beta-kanaal verspreid worden.

Android 8.0 O notificaties

Android 8.0 bevestigd

Overigens is het na de update duidelijk dat inderdaad versie 8.0 gebruikt wordt voor Android O. Dit blijkt uit het updatescherm zoals in onderstaande screenshot is te zien. Alleen de naam ontbreekt nog. Wordt het Oreo of bijvoorbeeld Orange (Juice)? Onze verwachting over de naam lees je in dit artikel.

Android 8.0 O developer preview 3

Google gaf eerder aan dat er vier Developer Previews uitgebracht worden; de volgende wordt waarschijnlijk in juli-augustus uitgerold. In Q3 moet de definitieve, publieke versie van Android O beschikbaar zijn.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel