Android O emoji gaan er anders uitzien en komen ook naar eerdere versies

Deze week werden verschillende interessante details uit de doeken gedaan over Android O. Nu is er nog meer informatie bekend geworden over Android O en wel over de nieuwe vormgeving van de emoji, ofwel emoticons. De vormgeving van de smileys gaat op de schop en de nieuwe Android O emoji komen ook naar eerdere Android-versies.

Emoji in Android O

Tijdens Google I/O kregen we meer informatie over Android O. We gebruiken met zijn allen met grote regelmaat emoticons. In de afgelopen jaren zijn emoji er steeds weer een beetje anders uit gaan zien. Met Android O zullen de emoji, naar onze mening, een stuk beter uit gaan zien. De zogenoemde ‘blob’, waarbij smileys aan de bovenkant rond waren, is met de nieuwe Android-versie verleden tijd.

Android O emoji

De huidige emoji vormgeving valt en viel niet bij iedereen in de smaak. Ze zouden niet altijd even goed herkend worden en ook de manier van overbrengen van de boodschap liep niet altijd zoals het bedoeld was. Lange tijd heeft Google nu het design hiervan herzien en komt met de nieuwe Android O emoji. Deze moeten meer lijken op de emoji van andere platformen.

Android O emoji

Android O zal ook beschikken over alle nieuwe emoticons uit Emoji 5.0. Er zullen ook enkele andere nieuwe emoji toegevoegd worden aan Android O, zoals hierboven. Daarnaast zal Google de nieuwe vormgeving van de emoji ook doorvoeren in oudere Android-versies, zodat hierin meer één lijn wordt getrokken.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel