Android O krijgt verbeterd instellingen-scherm en snelkoppelingen vergrendelscherm

Android 7.0 Nougat kreeg al een verbeterd instellingen-scherm; Android O krijgt nog meer wijzigingen. De nieuwe Android-versie werd gisteren officieel aangekondigd en krijgen steeds meer te zien van O. Zo ook het nieuwe instellingen-scherm.

Android O instellingen

Android O is de nieuwe Android-versie en is gisteren voor het eerst uitgebracht voor Google. Alles over de nieuwe functies lees je in ons Android O artikel en er is ook een snooze-functie voor notificaties en meer. Ook het instellingen-scherm wordt aangepast door Google.

Nieuw menu met instellingen

Google heeft het instellingenscherm op Android O flink op de schop genomen. Zo is het zijmenu wat in Android Nougat werd toegevoegd weer verwijderd en werkt de navigatie op veel plekken net iets anders. Ook de indicator voor bijvoorbeeld de batterij en het geheugen gebruik worden anders weergegeven.

In Android O zijn een aantal instellingen verder verborgen onder een korte lijst met hoofdinstellingen. Dit resulteert in een lijst met hoofdinstellingen waaronder een aantal subniveaus zijn verborgen.

Snelkoppelingen op vergrendelscherm

Het wordt mogelijk in Android O om zelf custom shortcuts toe te voegen aan het vergrendelscherm. Het gaat hierbij dus om snelkoppelingen naar bijvoorbeeld de Chrome-browser, WiFi-instellingen, een app of dergelijke. In de huidige versie zie je enkel een microfoon voor Google Assistant en de camera. Nu kunnen zowel de linker- als de rechter-snelkoppeling aangepast worden.

Android O Snelkoppeling vergrendelscherm

Lees ook

Reageer op dit artikel