‘Android O: vernieuwde notificaties, tekstselectie en picture in picture modus’

Het duurt nog een tijd voordat Android O uitgebracht zal worden maar nu al zijn er geruchten over de nieuwste versie van Android. Nieuwe notificaties, verbeterde tekstselectie en een picture in picture modus zijn slechts een aantal nieuwigheden.

Android O hoop nieuwe functies

Android O moet nog worden voorzien van een officiële naam, maar nog voordat dit kan gebeuren zal Google de nieuwe Android versie moeten aankondigen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk, vorig jaar lanceerde Google de Android Nougat preview in maart. Marshmallow en eerdere versies werden tijdens het Google I/O evenement geïntroduceerd.

Toch zijn er voor Android O een aantal geruchten opgedoken over wat we kunnen verwachten. De website 9to5Google ontving informatie over het besturingssysteem van een persoon die dichtbij de ontwikkeling van het OS staat. Natuurlijk kan Google er altijd voor kiezen om bepaalde functies niet op te nemen in het besturingssysteem.

OS staat in de steigers

In Android O worden mogelijk de notificaties wederom onderhanden genomen al is niet helemaal duidelijk op welke wijze. Het is mogelijk dat notificaties gesynchroniseerd kunnen worden tussen al je apparaten. Applicatie icoontjes krijgen mogelijk ook een indicatie van het aantal actieve notificaties, iets wat met sommige aangepaste launchers al mogelijk is.

Tablets krijgen een picture in picture modus zoals dit vorig jaar in Android TV werd geïntroduceerd. Ook het selecteren van een stuk tekst zou verbeterd worden en krijgt daarbij integratie van Google Assistant. Om batterij te besparen worden apps op de achtergrond nog strenger in de gaten gehouden, hierbij mogen apps niet excessief batterij en rekenkracht gebruiken wanneer zij zijn geminimaliseerd.

Verder zou het nieuwe Android O ook over adaptieve icoontjes en een verbeterde MediaRecorder API beschikken. Met dat laatste krijgt Android verbeterde mogelijkheden tot het opnemen van foto’s en video’s. Tot slot zou Android O meer functies krijgen voor de zakelijke markt, welke functies dat precies zijn daarin blijft de bron vaag.

Zoals gezegd zijn dit slechts geruchten en kunnen deze functies altijd nog veranderen. Wat zou jij graag willen zien als nieuwe functie in Android O?

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel