Android-topman teast nieuwe Android-versie; wordt het Android 8.0 Oreo?

De topman van Android, Hiroshi Lockheimer, heeft een eerste teaser naar buiten gebracht voor de nieuwe Android-versie. Dit jaar kunnen we de nieuwe Android-versie verwachten; Android 8.0. Waar de ‘O’ in de naam voor zal staan, is nog niet bevestig, maar Google geeft nu een stiekeme hint.

Android 8.0 Oreo?

Waar veel toestellen nog moeten wachten op een update naar Android 7.0 Nougat, is het hinten en teasen naar het nieuwe Android 8.0 O alvast begonnen. Android-topman Hiroshi Lockheimer heeft op Twitter de eerste stap gezet en hint hierbij naar Android 8.0 Oreo.

Android 8.0 Oreo Lockheimer

De hint wordt via het sociale netwerk gedeeld met een schrijver van The Verge. We zien een gifje met een ronddraaiende taart met Oreo-koekjes. Hiermee is het startschot gegeven voor het verzinnen van de naam voor de nieuwe Android-versie. Lockheimer heeft in het verleden al vaker hints de wereld in gestuurd. Bij de vorige versie deed hij nog suggereren dat de ‘N’ van Android 7.0 zou staan voor Nutella.

Eén keer eerder heeft Google voor Android een merknaam gebruikt als Android-versie. Samen met Nestlé heeft Google Android 4.4 KitKat uitgebracht. Het is daarom nog maar de vraag waar de ‘O’ daadwerkelijk voor komt te staan.

Welke naam verwacht jij voor Android 8.0?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel