Google Assistant naar alle Android devices met Marshmallow en hoger

Google heeft bekend gemaakt dat de Google Assistant ook naar andere Android telefoons zal komen. De Assistant van Google vereist wel dat je smartphone beschikt over Android 6.0 Marshmallow of hoger.

Google Assistant

De Google Assistant kan helpen bij het beantwoorden van simpele vragen over bijvoorbeeld je locatie of over de drukte op de weg. Google heeft bekend gemaakt dat deze Assistent nu ook naar andere Android gebruikers zal gaan komen. De functie was voorheen alleen beschikbaar op de Google Pixel telefoons.

Google Foto's assistent

Google Assistant werkt voorlopig alleen in het Engels in Australië, Canada, Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ook in Duitsland kan men aan de slag met Google Assistant in de Duitse taal. Tijdens de presentatie van de LG G6 werd duidelijk dat in de toekomst meer talen worden ondersteund.

In de komende weken worden alle smartphones die voorzien zijn van Android 6.0 Marshmallow en Android 7.0 Nougat voorzien van Google Assistant. Ook een bijgewerkte versie van de Google Play Services lijkt verplicht, dit onderdeel van Android wordt automatisch geüpdatet. Rachid Finge van Google Nederland laat via Twitter weten dat de functie binnenkort ook naar Nederland zal komen in de Engelse taal.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel