LG G6 aangekondigd: dit is het vlaggenschip voor 2017 van LG

LG heeft zojuist de nieuwe LG G6 aangekondigd. In de afgelopen weken en maanden zijn we veel over het nieuwe toestel te weten gekomen. Aan die geruchten en aanwijzingen komt nu een einde. De LG G6 aankondiging is achter de rug en we zetten alle informatie en details voor je op een rij.

LG G6 aankondiging

We moesten er even op wachten, maar de LG G6 is officieel zojuist aangekondigd door de fabrikant op het Mobile World Congress. De berichten en geruchten gingen al wekenlang en het toestel volgt de niet heel succesvolle LG G5 op.

LG slaat hiervoor een nieuwe weg in en stopt met het modulaire design. Waar de G-serie van LG nog lange tijd de mogelijkheid bood om de accu te verwisselen, is dat helaas bij de G6 verleden tijd geworden. Het toestel heeft wel een IP68-certificering waardoor het resistent is tegen water en stof. De specificaties komen verder overeen met de gegevens die eerder al uitgelekt waren.

LG G6

Design

De behuizing van de LG G6 bestaat uit glas, daar waar de G5 uit metaal vervaardigd was en de G4 bekleed was met een leren achterkant. Het toestel heeft aan de achterkant een vingerafdrukscanner die klikbaar is, waardoor het tevens direct dient als power-button. De speaker bevindt zich aan de onderzijde van de telefoon, samen met een USB Type-C poort. Waar bij de LG G2, G3 en G4 de volumetoetsen aan de achterkant zaten, is dat bij de LG G6 aan de zijkant; net als bij de G5.

Aan de zijkant is ook het slot voor de simkaart te vinden. Naast een nano-simkaart kan er ook een geheugenkaart toegevoegd worden om de 32GB aan opslagruimte uit te breiden. Tevens heeft LG gedacht aan een 3,5 millimeter poort voor je headset. Tijdens de persconferentie werd meerdere malen benadrukt dat de LG G6 de perfecte smartphone is met een groot display maar die wel in je hand past.

LG G6 kleuren

Display

De LG G6 krijgt een 5,7 inch display met een beeldverhouding van 18:9 en een resolutie van 2880 x 1440 pixels. De afwijkende beeldverhouding zorgt ervoor dat het scherm langer en minder breed is. Volgens LG is er gebruik gemaakt van verschillende technologieën. Hierdoor is het scherm goed afleesbaar in direct zonlicht en ligt het stroomverbruik lager. Daarnaast moet het scherm nog sneller reageren op aanrakingen.

LG heeft het display uitgerust met FullVision technologie en Dolby Vision HDR10. Dit betekent dat de details, kleuren en weergave van beelden op het scherm van de LG G6 nog meer tot hun recht moeten komen.

LG G6 achterkant

Camera

Net als bij de LG G5 is er bij de LG G6 een dual-camera beschikbaar. Beide lenzen tellen 13 megapixels. De tweede lens zorgt ervoor dat je een grotere beeldhoek hebt en dus meer op je foto kunt krijgen. Er ontstaat een beeldhoek van 125 graden. Aan de voorzijde is er een 5 megapixel front-camera. Deze heeft de mogelijkheid om foto’s te maken met een beeldhoek van 100 graden. Ook kan inzoomen zonder te stotteren en is er optische beeldstabilisatie.

De camera biedt diverse extra nieuwe opties. Zo is er de Square Mode waarbij foto’s met een vierkante 1:1 beeldverhouding gemaakt worden. Deze gemaakte foto’s kun je direct in de andere helft van het scherm bekijken waardoor je niet de galerij-app zelf hoeft te openen. Ook bij het schieten van ‘normale’ foto’s krijg je meer voorvertoningen van eerder gemaakte foto’s dan anders. Ook kan je foto’s schieten met de handmatige modus, waardoor je ook in RAW kunt fotograferen.

LG G6

Technische specificaties

De LG G6 is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 821 processor. Dit heeft vermoedelijk te maken met het feit dat Qualcomm en Samsung bepaalde afspraken hebben gemaakt voor het gebruik van de Snapdragon 835. Echter is de Snapdragon 821 zeker niet minder goed. De chipset levert een snelheid van maximaal 2.4 GHz. Het toestel is verder uitgerust met 4GB RAM en er komt keuze uit 32GB of 64GB interne opslagruimte. Er is ondersteuning voor DAC, hiermee kan je in hoge kwaliteit muziek luisteren. Deze functie werd eerder door LG al uitgelicht. Echter zal deze functie niet bij het Europese model beschikbaar zijn, maar is alleen voor de Aziatische markt.

LG G6

Accu

LG voorziet de G6 van een 3300 mAh accu. Deze is in tegenstelling tot eerdere G-serie toestellen helaas niet meer verwisselbaar. De ondersteuning voor Wireless Charging, ofwel draadloos opladen, is er alleen voor de Amerikaanse markt en dus niet voor ons. Wel is er uiteraard de ondersteuning voor Quick Charge.

LG benadrukt in de persconferentie dat het er alles aan doet om warmteontwikkeling tegen te gaan. Een speciale ‘heat pipe’ zorgt ervoor dat de hitte van de processor beter afgevoerd kan worden. Dit was een duidelijke sneer naar Samsung.

Google Assistant

De LG G6 is de eerste niet-Pixel smartphone die voorzien is van Google Assistant. Deze digitale assistent helpt je bij het geven van antwoorden op je vragen. Denk aan het zoeken naar een restaurant in de buurt, het weer voor de komende dagen of een routebeschrijving naar een adres. Of misschien wil je wel weten hoelang iets moet koken of wat de nieuwste hit van je favoriete artiest is. De handige assistent leert van de gebruiker en zagen we eerder al in Google Allo verschijnen. We weten niet zeker of dit ook in Nederland zal werken. De Nederlandse taal wordt in ieder geval momenteel niet ondersteund.

LG G6 achter

LG UX 6.0

Op de LG G6 vinden we Android 7.0 Nougat met daaroverheen de nieuwste eigen skin van LG; LG UX 6.0. Echter zou het toestel volgens berichten op de markt verschijnen met Android 7.1 Nougat. We zien in een promotievideo dat de interface van de standaard apps er nog beter en strakker uitziet en dat de vormgeving beter op elkaar is afgestemd. Ook worden de mogelijkheden van het bredere beeldscherm benut.

LG geeft kopers van de LG G6 een cadeau via de Play Store. Voor 200 euro krijgen kopers content en games uit de Google Play Store. Volgens LG is de G6 perfect voor het spelen van games, voornamelijk door het 18:9 display.

LG G6 infographic

Prijs en verkrijgbaarheid

De LG G6 moet volgens de berichten op 10 maart in de winkels liggen. Dit betekent dat geïnteresseerden nog geen twee weken hoeven wachten op het nieuwe vlaggenschip van LG. De prijs en exacte releasedatum van het toestel is op dit moment nog niet bekend. Zodra deze bekend is updaten we dit bericht direct.

Een compleet overzicht van gerelateerd nieuws en de specificaties vind je via onderstaande button op de LG G6 smartphone-pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel