Qualcomm introduceert high-end Snapdragon 835 processor

Chipfabrikant Qualcomm heeft zijn nieuwe Snapdragon 835 processor geïntroduceerd. De 835 is maar liefst 35 procent kleiner dan haar voorganger, de Snapdragon 820. Dit jaar gaan we diverse high-end smartphones zien met de Snapdragon 835 van Qualcomm.

Qualcomm Snapdragon 835

De Snapdragon 835 is geproduceerd volgens het 10 nanometer FinFET-procedé. Deze techniek van computerchips maken werd ontwikkeld door Samsung. Daardoor is de chip 35 procent kleiner geworden ten opzichte van de Snapdragon 820 chip. De Snapdragon 835 is op papier een kleine, zeer goed uitgeruste processor.

Qualcomm heeft haar Snapdragon 835 chip voorzien van acht rekenkernen. Vier van deze kernen functioneren op een kloksnelheid van 2.45 GHz en vier op een snelheid van 1.95 GHz. Daarnaast is op de chip een Adreno 540 grafisch processor te vinden.

Multimediaprestaties

Op multimedia gebied kan de chip overweg met één 32 megapixel camera of twee 16 megapixel camera’s. Het bekijken van 4K-video’s is geen enkel probleem met deze chip. Ook biedt de chip ondersteuning voor Google Daydream. Het 4G modem in deze chip kan theoretische snelheden van 1Gbps download en 150 Mbps upload aan.

In de komende periode zullen we de eerste smartphones te zien krijgen die over deze chip beschikken. Met de CES en het Mobile World Congress voor de deur is het wachten op de aankondigingen van smartphonefabrikanten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel